loading...
Потребно:
-1 кг. компири
-2 јајца
-2 супени лажици сусам
-50 гр. лебни трошки
-кашкавал
-сол и црн пипер.
Подготовка:
Компирите излупете ги и исецкајте ги на парчиња, потоа сварете ги. Од варените компири правиме пире ( може да се искористи и пире од претходниот ден). Откако ќе се оладат компирите додадете ги јајцата, сусамот, лебните трошки, сол и црн пипер и добро промешајте. Со рака земаме малку од смесата, во средината додаваме парче кашкавал и убаво расплескуваме од сите страни.
Се пржи во претходно загреано масло. Извадете ги на хартија за да се впие вишокот маснотија и сервирајте ги топли.
Рецепт на Ивана Божиновска
No comments:
Post a Comment